En ny studie visar på att livsstilen spelar en stor roll på hur hyn förändras med åren. Med rätt livsstil kan man minimera rynkorna och se yngre ut än vad man faktiskt är. Nu när vårsolen är på väg att titta fram är det extra viktigt att ta hand om sin hy och vara försiktig med de starka solstrålarna.

hudkrämMånga klagar på sin hy redan efter att man passerat 20 vilket inte är nödvändigt. Men många ser hur hyn förändras med åren och tycker att man ser äldre och äldre ut. Dock så är det många som också ser yngre ut än man är, eftersom hyn mår väldigt bra. På Expressen skriver man om en helt ny rapport som bevisar på att det inte bara är sina gener som bestämmer hur rynkig hy man får med åren. Enligt rapporten är det faktiskt mycket under livsstilen som spelar in. Det är bland annat mängden sol, träning och sömn som bestämmer hur hyn kommer att förändras.

Enligt studien ska man sova minst 8 timmar, äta multivitamin, träna regelbundet, alltid använda solfaktor och försöka ha en så positiv attityd mot sig själv. Allt detta ska öka chansen till att man ser yngre ut i hyn under sina äldre dagar.

Vårfin hy

Lagom till våren är det många som klagar lite extra på hyn. Det är dags att ta tag i den ofta torra och bleka huden för att kunna njuta av vårsolen. Nedan listas några tips på hur man kan känna sig extra fin inför våren och sommaren.

  • Framhäv dina vackra drag med en behandling restylane i Göteborg. Minimera rynkorna i ansiktet och känn dig som en ny människa lagom till våren. Denna typ av behandling räknas inte som ett kirurgiskt ingrepp vilket betyder att återhämtningen går snabbt och resultatet blir synlig omedelbart.
  • Det man ofta glömmer är att ansiktet inte är van vid de starka strålarna och behöver vänja sig succesivt. Därför ska man använda bra solskydd och inte utsätta huden för alldeles för mycket sol precis i början av sommarhalvåret. Extra viktigt för bra solskydd är det för de som arbetar utomhus.
  • Skrubba och återfukta ansiktet med produkter rekommenderade för just ansiktet. Genom att ge sig av med vinterns torra hud och återfukta på djupet skapar man lyster och förbereder hyn för vårsolens strålar. Att rekommendera är att även använda sig av en ansiktsolja.