Ett torkskåp har många fördelar. Barnfamiljer kan spara mycket tid och energi med ett effektivt och energisnålt torkskåp. Skåpet är en multifunktionell vitvara som kan användas för att torka både rena och smutsiga kläder. Dessutom ökar klädernas hållbarhet vilket är bra för miljön.

Torkskåpet är räddaren i nöden hos barnfamiljer. Snabbt och enkelt kan barnens såväl som föräldrarnas kläder och skor torkas efter en dag full av lek och aktiviteter utomhus. Om du är småbarnsförälder eller väntar barn kanske du funderar på om du ska investera i ett torkskåp. Här kan du läsa mer om tre av de främsta fördelarna med torkskåp.

Spara tid, energi & pengar

Alla föräldrar vet att det alltid är en hel del blöta kläder att ta hand om efter en dag på förskolan eller i lekparken. Att torka på element är sällan bra lösning och torktumlaren tar både lång tid och mycket energi. Med ett praktiskt torkskåp kan du snabbt hänga in alla blöta plagg för tork. Med ett torkskåp från Cylinda torkar kläderna mycket snabbt. Cylinda erbjuder tre olika varianter; skåp som styrs av sensorer, skåp som styrs av timer och skåp som drivs av värmepump för att spara energi. Enligt Energimyndigheten är Cylindas torkskåp 45-48 % effektivare än andra. Med Cylindas energisnåla och effektiva torkskåp har barnen alltid varma och torra kläder på sig när de ska ut och leka. Du som förälder sparar mycket på elräkningen.

Torka smutsiga och rena kläder

I torkskåpet kan du hänga ytterkläder, skor och alla blöta kläder som du inte vill tvätta. Det är den perfekta lösningen för att torka smutsiga kläder. Dessutom är skåpet en perfekt avlastningsplats även för självtorkning för tvätten. Vissa känsliga plagg bör faktiskt inte torktumlas utan ska hängas i för att lufttorka. Ett torkskåp har med andra ord ett brett användningsområde eftersom det kan utnyttjas både till ren och smutsig tvätt. Torkskåpet kan även användas för att snabbt värma upp kläder och lakan samt torka skor, mössor eller gosedjur som blivit blöta.

Ökad hållbarhet hos kläderna

En torktumlarna sliter på kläderna till skillnad mot torkskåpet som är mer skonsamt. Om du vill öka hållbarheten på kläderna bör de hängas i torkskåpet. Det innebär även att ni som barnfamilj mer sällan behöver köpa nya kläder vilket är bra både för miljön och plånboken.