Det finns många märkliga eller ovanliga skönhetsbehandlingar, som får dig att stanna upp och vilja läsa mer om dem. Vissa av dem fungerar också lika bra som de mer vanligt förekommande behandlingarna. Bland dessa hittar du vampyrbehandlingen, som egentligen inte är så läskig som det skämtsamma namnet får den att låta.

Vampyrbehandling eller Draculabehandling är smeknamn på det som egentligen heter PRP-behandling, och som är en bra behandling för att motverka eller förebygga håravfall. För dig som är intresserad så är det bäst att kontakta en klinik och prata med deras expert – 85kliniken har en bra informationssida på https://www.85kliniken.se/prp-behandling/ där du kan läsa mer. PRP är en förkortning som står för Platelet Rich Plasma, vilket är engelska för plasma med en hög koncentration blodplättar. Behandlingen går alltså ut på att en blodplättsrik plasma tas från ditt blod, och sedan injiceras i i din hårbotten.

“Behandlingen går ut på att förlänga hårets växtcykel för att främja växt av nytt hår och för att förhindra vidare håravfall”, skriver Ashley Laderer i Insider.

Andra ovanliga behandlingar

Det finns många märkliga behandlingar som används runt om i världen, bland annat:

  • Huǒ Liáo är en kinesisk ansiktsbehandling som involverar en brinnande, alkoholdränkt handduk – hettan sägs kunna behandla rynkor.
  • Uguisu no Fun är en japansk behandling som går ut på att använda avföring från fågelarten japansk cettia för att exfoliera ansiktet.
  • Velaterapia är en braziliansk behandling där du för att bli av med kluvna hårtoppar använder ett levande ljus och bränner topparna.