Är du intresserad av inredning? För att kunna skapa ett trendigt hem med öga för inredningsdetaljer behöver du tänka långsiktigt. Trender kommer och går, men kvalitet och bekvämlighet består. Därför är det bra att ha en god framförhållning när du planerar nästa inköp till ditt hem.

När det gäller inredningsdetaljer är din soffa förmodligen inte något som du kommer att byta ut under de närmsta åren. Men dina gardiner eller en gardinkappa är en mindre investering ekonomiskt sett, därför kan du byta ut dem baserat på de senaste trenderna inom färg och mönster. Genom att vända dig till en återförsäljare som har ett stort och väl uppdaterat utbud kan du se till att detaljerna alltid kompletterar helheten.

Årets trender

gardinJust nu är det mjuka former och hållbarhet som är trendigast. Nu inspireras vi av naturen, kombinerar inredningsdetaljer på oväntade sätt och satsar på färg. Med naturmaterial som linne, trä, rotting och jute och en jordnära färgskala går det att få en trendig och samtidigt personlig känsla i hemmet.

Även en tydlig retrotrend kan märkas med formspråk från sextio- och sjuttiotalet. Här finns dova kulörer och mjuka material samt runda former. Starkare röda färger kan fungera som effektiva accenter och passar bra i vinterns mörker och kyla. Hållbarhet är viktigt, därför kan du inreda med närproducerade detaljer och ljusa träslag från certifierade skogsbruk. Tenn är ett trendigt material som nu är tillbaka, och kombineras effektivt med handgjord keramik samt med fantasifulla mönster.

Julens trender

Runt jul är det populärt att låta julstjärnan agera blickfång. Stora, iögonfallande pappersstjärnor kan ha en okonventionell utformning och gärna kombineras med en lampa som lyser upp i fönstret. Du kan även hänga den direkt på väggen för att den ska kunna fungera som en minimalistisk juldekoration. Med doftljus skapas en äkta julkänsla med noter av nejlika och kanel.

Julgranspyntet är i år också gärna traditionellt och framställt i naturliga material. Här finns pynt i papper, halm och tovad ull, skapat som tomtar, nallebjörnar och änglar. Målet är att väcka nostalgin till liv samtidigt som de övriga starka trenderna om hållbarhet, återanvändning och retrokänsla får komma till sin fulla rätt.