Att ha en god tandhälsa är viktigt och hygienen i munnen påverkas mycket av hur du dagligen tar hand om dina tänder. Vita och friska tänder kan göra det lättare att lyckas i sociala sammanhang och bidrar till bättre självkänsla. Här nedan får du tips på hur du får ett vitare leende.
Om du vill ha ett vitare leende kan du köpa Dentways produkter som ger dig ett vitare leende på samma sätt som hos tandläkaren. Det är viktigt att tänka på att köpa rätt tandblekningskit då vissa produkter kan vara skadliga för tänderna. Tänk också på att undvika sånt som gör tänderna gulare för att få mer valuta för dina pengar och slippa bleka tänderna för ofta.

Så får du vitare tänder

Det går att få ett vitt leende på många sätt men först och främst gäller det att se till att tänderna är rena och fräscha. Om du har hål i tänderna eller mycket tandsten är det viktigt att gå till tandläkare för att åtgärda det. När tänderna är rensade bör du se till att alltid borsta tänderna två gånger om dagen. Använd en mjuk tandborste för att inte skada tandköttet och köp en tandkräm med kol för att neutralisera gula toner på daglig basis. Om det inte räcker kan du komplettera med ett tandblekningskit för hemmabruk.

Tändernas nyans spelar roll

Ett vitt och friskt leende har länge varit associerat med status och välstånd. Tack vare moderna lösningar kan vem som helst skaffa sig ett vitare och friskare leende och ett tandläkarbesök är inte längre nödvändigt för att få det där vita Hollywood-leendet.

Tändernas nyans påverkas mycket av vad du äter och dricker. Även rökning påverkar färgen på tänderna. Men det är viktigt att komma ihåg att du föds med en viss färg på tänderna, sedan kan dina livsval påverka nyansen till det sämre. Om du däremot vill ha en ljusare nyans än den naturliga måste du ta till hjälpmedel.

Många som har ådragit sig ett gult leende blir starkt påverkade psykiskt av det. Gula tänder är förknippat med en dålig tandhälsa, men så behöver inte vara fallet. Att åtgärda gula tänder kan få mycket positiva effekter på självkänslan och kan göra det lättare att umgås i sociala sammanhang.