Är du sugen på att köpa en hijab och testa någonting nytt? Eller säger din tradition och religion att du bör bära en sådan? Vi ger dig tips om var du kan hitta den, vad traditionen säger och vilka trender som råder inom hijabs.

Inom den muslimska världen är det mer än vanligt att kvinnor täcker huvudet och håret med en hijab. Det är med andra ord en huvudduk som dock kan se ut på olika sätt. Även i icke muslimska länder kan du hitta en sådan huvudbonad även om den ibland är omdiskuterad rent politiskt. En Hijab från Hijabfactory.se är gjord med trendhänsyn och med modernitet i fokus.

Så har hijaben förändrats

Hijaben förknippas med islam men traditionen sträcker sig ända tillbaka till grekiska och mykenska anor. I Sverige säger vi istället slöja men det rätta uttrycket är hijab. Förr var hijaben endast en vanlig huvudbonad, i vitt eller svart men idag råder det andra trender. Numera kan den prydas med detaljer som sömmar och rosetter, roliga mönster och tillbehör som bonnet. Den kan också ingå som turban och kan bäras av vem som helst bara för modets skull.

Hijab är inte bara en religiös huvudbonad. Det är även en mångsidig modeaccessoar som kan bäras på många olika sätt.”

Kännetecken är att den helst ska täcka både axlar, hals och huvud och ibland även bröstpartiet. Dock finns det olika utföranden. Andra muslimska plagg är abayor och burkor med flera, men en hijab är ett av de vanligaste i alla muslimska kulturer. Numera har det dykt upp fler och fler leverantörer av coola hijabs som du kan handla billigt på nätet. HijabFactory är en av dessa.