Idag använder de flesta av oss känslig teknik dagligen, som läsplattor, datorer och mobiler som lätt går sönder när de tappas. För att förhindra att dina teknikprylar blir skadade är det viktigt att ha rätt skydd till mobilen och alla andra prylar du vill bevara i gott skick. Men trots att rätt skydd är så viktigt kan det vara svårt att hitta de bästa alternativen, såvida du inte väljer att köpa skydd till dina tekniktillbehör online.

Hos Techhuset hittar du massor av produkter att välja mellan till din dator, mobil, smartwatch eller spelkonsol. Här får du kostnadsfri frakt och snabba leveranser. Techhuset håller daglig koll på de senaste händelserna på marknaden och tar hela tiden in den senaste tekniken som gör det möjligt att skydda dina känsliga teknikprylar.

Välj rätt onlinebutik

När du handlar online är det viktigt att välja en trygg e-butik så du kan känna dig säker när du spenderar dina pengar. Genom att kolla upp vilka betalalternativ som butiken erbjuder samt att de har tydliga kontaktuppgifter kan du säkerställa att butiken är trygg att handla från. En fördel kan också vara att din e-butik har en kundservice som svarar på svenska.

Handla tryggt och säkert

Som konsument behöver du känna till regler kring distansköp och vilka rättigheter du har.

  • E-butiker som säljer tjänster eller varor på distans är skyldiga att ge dig 14 dagars ångerrätt. Det kan finnas undantag i vissa fall, exempelvis om du köper en specialtillverkad produkt eller en resa.
  • Onlineköp regleras i distansavtalslagen vilket innebär en del skillnader jämfört med om du köper dina produkter i butik.
  • Om du väljer att skicka tillbaka din vara kan du behöva stå för returfrakten själv.

Det kan också vara klokt att kolla upp garantin för de produkter du köper. Enligt lag har du tre års reklamationsrätt varje gång du köper en vara. Fabrikationsfel visar sig inte alltid direkt och om säljaren ska kunna avvisa en reklamation under det första halvåret måste de bevisa att det inte fanns något fel på produkten från början. Under återstående reklamationstid är bevisbördan omvänd och det är köparen som måste bevisa att produkten inte har gått sönder på grund av vårdslös användning eller en olycka.