Nytt år innebär nya trender när det kommer till inredning. År 2021’s trender har inspirerats av den pågående pandemin och allt fler vill ändra om i sina hem eftersom man spenderat mer tid än vanligt i hemmet under det senaste året. Speciellt påverkas trenderna av hur svältfödda alla är på resor och solsemestrar den senaste tiden.

Hur du väljer att inreda ditt hem är högst individuellt och behöver inte styras efter trender och populära stilar. Huvudsaken är att du trivs. Men om du ändå skulle vilja ha inspiration på hur andra inreder sina hem just nu kan du ta hjälp av årets trender för att kanske få egna idéer och hitta nya saker du tycker om.

Årets stilar

Det finns en hel del nya trender i år som inkluderar semesterkänsla och utländska drag. Allt du behöver för att inreda ditt hem hittar du hos Varuhus1, de har alla de små detaljerna som gör ditt hem personligt. Att inreda i medelhavsstil är en av de mer populära stilarna bland årets inredningstrender, då du vill ha mycket gult och havsblått samt runda former och dekorationer i keramik för att skapa en känsla av en medelhavssemester hemma. En annan enormt stor trend är att inspireras av en uppdaterad skandinavisk stil. Du ska då fokusera mycket på naturfärger i beige, grått och brunt i alla olika toner, vilket sitter i från förra årets trender när det gäller inredning och möbler. Lägg sedan till dekorationer i olika sorters trä så är du i hamn. En tredje trend är 70-talsstilen med runda och inbjudande soffor och fåtöljer i kombination med en lurvig ryamatta.

Årets färger

När det kommer till trendiga färger pratas det antingen om färgskala för de större möblerna och diverse dekorationer eller i vilka färger du ska måla dina väggar hemma. Årets stora väggfärger är:

  • Gult – både senapsgult och mer dämpad gul
  • Naturtoner – som beige, brun, gråbeige, sand och grått i både varma och kalla toner
  • Rött – rostiga toner samt orange, rosa och rödbrunt
  • Blått – färger från hela blåskalan, nytt för i år är blått som drar åt grått eller grönt
  • Grönt – från ljusa och pastellgröna toner till mintgrönt och mörkare naturgrönt

Dessa färger komplimenterar de inredningstrender som finns just nu, framförallt den skandinaviska trenden med naturfärger och träinslag.