Äntligen är hösten här! Med det följer nya heta hårtrender att ha koll på. Vi tipsar om de senaste hösttrenderna för män och kvinnor – och ni kommer minst sagt11423689-hairstyle bli förvånade om vad som är hot och vad som är not den här hösten.

Tom Hardy-frissan lever vidare

För er män som vill efterlikna Tom Hardy, känd som bland annat Bane i Batman, kan känna er trygga i att ”Tomy Hardy”-frissan lever vidare under hösten. Det vill säga en frisyr med så kallad ”fade”. Då klipper friösren kort med rakapparat på sidorna för att gradvis låta växa ut till samma längd som på toppen av huvudet. Frisyren har varit populär under de senaste åren och den tycks stanna kvar bland de mer populära herr-frisyrerna under hösten.

Om vi blickar tillbaka till 2015 och våren 2016

Redan 2015 förutsåg kändisfrisören och hårstylisten Antanio Axu årets hårtrender. Då pratade han bland annat om, i en intervju med Expressen, om pageklippningar och sombres. Det var två stilar som slog igenom under våren 2016. Nu verkar dock looken har spelat ut sin roll – för som alltid inspireras vi av vilka frisyrer kändisar väljer. En av dessa är Alicia Vikander som tog hem en Oscar för bästa kvinnliga biroll i februari. Under galans rapportering handlade allt om hennes look, frisyr, kläder och makeup. Iklädd en galaklänning designad av Louis Vuitton visade hon upp vad som skulle komma att bli den hetaste looken under det kommande året. För visst började hennes namn så väl som frisyr att trenda under den första hälften av året. Då med snäppet kortare frisyrer med en mjukare look.

Piffa upp dig inför hösten

Är du trött på din gamla vanliga frisyr och letar efter något nytt? Kanske har du inspirerats av de tipsen som kom i den här artikeln? Då bör du leta rätt på en frisör i Stockholm som kan hjälpa dig. Låt din inspireras av celebriteter som Tom Hardy och Alicia Vikander för att hitta en look som är trending och som passar dig bra! Men fortsätt leta inspiration bland många av de modetidningarna som kommer att skriva om de kommande trenderna för hösten 2016.