Nu är det äntligen maj! Månaden som inleds med röd dag, följt av Kristi Himmelsfärd, Pingst och annat. Det är också den månad där värmen äntligen brukar komma ordentligt, och helt enkelt en av mina favoritmånader. Det är mycket som ska hinnas med inför sommarens ankomst, så jag kommer garanterat vara upptagen! Jag ska exempelvis göra följande:

  • Äntligen börja jogga utomhus. Nu när det är både ljust och inte så kallt på morgnarna så ska jag göra det till en vana att snöra på mig skorna och springa en sväng innan jobbet!
  • Köpa vårkläder! Som jag har sett fram emot att äntligen få gå mig ut i butikerna och leta efter pastellfärgade toppar, skor med öppen tå och annat som hör våren till. För att inte tala om solglasögon, det blir garanterat minst ett par! Dessutom blev jag helt inställd på att hitta en snygg trenchcoat efter att ha läst det här på ELLE.
  • Jag ska skicka mors dag present till min kära mamma. Mors dag är den 26 maj i år, och eftersom jag och mamma bor långt ifrån varandra och inte kan ses så skickar jag en god och trevlig present till henne i stället!
  • Det är dags att så lite växter! Jag tänker mig sådant som man kan ha på balkongen, och sådant som är ätbart. Jag har börjat med lite spenat och ruccola, i helgen ska jag köpa frön till gräslök också. Så häftigt att göra sin egen mat!
  • Den tråkigaste punkten av alla… vårstäda. Det är jobbigt och jag avskyr det hela tiden men när jag är färdig är känslan underbar. Vädra ut vintern, putsa fönster, sätta upp nya gardiner, frosta av frysen och annat annat nödvändigt ont. Men jag vet att det är värt det, för ett rent och fräscht hem är underbart.

Så, det är väl de största punkterna jag har att komma ihåg under maj. Jag längtar verkligen tills solen värmer, då man kan sitta på en uteservering med solglasögon och bara en tunn jacka utan att frysa. Det enda jag tycker är jobbigt med våren är all pollen! Jag är rejält allergisk och får världens rinnsnuva och kliande ögon, men jag har börjat ta medicin redan nu, så det ska nog inte vara några problem.