Dags för ett besök hos frissan men än inte har bestämt dig för vad du vill göra med håret? Då kommer en hel del frisyrtips här att ta till dig av.

När det kommer till trender är det ofta kändisar och celebriteter som sätter tonen, och samma gäller när det kommer till hår och frisyrer. Så vad är det då som gäller för denna vinter? En rad olika frisyrer och färger, och precis som tidigare är det kändisarnas hår som inspirerar till de flesta trender även denna gång. Personer att inspireras av är därför bland annat sångerskan Rihanna som kör på kombinationen lockigt i wetlook-stil och Kim Kardashian med sitt långa hårsvall i ”Cher”-stil som minner om det ljuva 70-talet med hår hela vägen över rumpan. Eller varför inte titta på kändisarna här hemma? Programledaren Gina Dirawi bär till exempel sitt hår i en av vinterns hetaste frippor, nämligen den slarviga flätan.

Frisyrer denna vinter

Den här vintern är det inte frisyrerna lob, balayage och granny hair som är de hetaste valen, dessa är snarare på väg bort allt mer. Fokus är i stället på modiga färgval, lockar, 50-tals frisyrer och wetlook som är de trender som växer sig starkare. Här är några frisyrtips hämtade från Expressens intervju med frisören Elisabeth Benjamin:

  • Korta hår – satsa på en klassisk Bob eller en slät Pixie-frisyr. Eller varför inte ett hårsvall med busiga lockar? Lika snyggt i korta hår!
  • Långt hår – satsa på lockar, flätor och spännande hårfärg i eldigt rött exempelvis.
  • Långt & kort hår – the wetlook med håret kammat bakåt med hjälp avvax eller hårgelé.

Så ska du styla håret

Oavsett om du har kort eller långt hår så är fokuset denna vinter på hur du väljer att styla håret. Men ska du klippa dig är tipset att skaffa lugg. Hett just nu är till exempel att skaffa den klassiska gardinluggen som täcker hela pannan, antingen i en lång klippning eller en kortare. Likaså är snedluggen inne, lång på ena sidan och kort på andra. Oavsett om du har långt eller kort hår kan du sedan piffa upp vardag och fest med hjälp av stora lockar i 50-talsstilen, eller sätta upp håret i tofs med den allt mer trendande scrunchin, hårband eller styla med håraccessoarer.