Något som de flesta blivande brudar fokuserar mycket på inför bröllopet är att hitta en vacker klänning. Kändisarna lägger ut miljontals kronor på sina klänningar medan vi vanliga människor får hitta fina klänningar till lite snällare pris.

6978707-wedding-dresses-cutout

I Expressen avslöjade sångerskan Charlotte Perrelli sin bröllopsklänning för ett tag sedan. Stjärnan har varit i London ett par gånger och provat sin klänning och den kommer enligt uppgift att vara något helt annat en det hon gifte sig i 2003. Enligt Charlotte själv är den här klänningen mer ljuv och prinsesslik. Dessutom är klänningen mer ungdomligt och romantisk i spets. Designern bakom klänningen är Elie Saab och klänningen uppskattas av experter vara värd runt en halv miljon kronor.

Hitta billigare klänningar

Charlotte har verkligen fått sin drömklänning men för oss vanliga icke-kändisar är en klänning för en halv miljon kronor inget som vi ens kan drömma om. Turligt nog finns massvis av fina bröllopsklänningar att köpa till ett billigare pris. På nätet kan man hitta en absolut underbar bröllopsklänning för bara några tusenlappar. Lägger man inte alla sina pengar på bröllopsklänningen har man ju faktiskt råd att satsa lite extra på andra delar i bröllopet, som att bjuda på en god middag eller bjuda lite fler gäster.

Hyr gamla klänning

Den som vill bära en unik klänning med mycket karaktär utan att det ska kosta skjortan kan ju faktiskt också överväga alternativet att hyra en gammal bröllopsklänning. I Bohusläningen kan man läsa att det är oerhört populärt att hyra klänningar som tillverkats på 40-, 50- och 60-talet. Många tycker inte längre att det känns fel att använda äldre saker från loppis eller second hand och den här typen av klänningar bär också med sig massor av roliga minnen och spännande historier.