Snart är det återigen dags för modeveckor (något vi också skrev om tidigare i våras) runt om i världen, för det är nämligen så att hösten verkligen är modets högtid.

 

mode.klänningNyligen pågick Köpenhamns modevecka något som Elle rapporterar om i en artikel på sin hemsida. Där visades bland annat kläder och kreationer av House of Dagmar, alla kollektioner som visar är för SS17, alltså för säsong 2017. Under tre intensiva dagar pågick visningarna och förutom svenska House of Dagmar var ett annat svenskt märke på plats och visade upp plagg, nämligen Uniforms for the Dedicated. Från House of Dagmar visades mycket klänningar och det gärna i härliga ljusa toner, men även fladdrande kjolar och lätta byxdressar för finare tillfällen. Det andra svenska märket körde också de på en del klänningar men även tuffare skinnbyxor och toppar med avskurna axlar, så kallade ”cold shoulders”.

Hur ser det annars ut i höst? Det får gärna vara en lång, svepande kappa med 1970-tals skärning, eller varför inte en klassisk bomberjacka i år igen, med extra varm krage i fodrad låtsaspäls. På fötterna har fantasin nästan inga gränser utan det får gärna vara färg och form som sticker ut. Varför inte djupröda sammetspumps med klossklackar? Eller kanske ankelboots i gnistrande guldfärg, lårhöga stövlar samt platåsulor som gör att du känner dig som coolast i världen.

Utsvängda byxor och värmande halsdukar i höst

Utsvängda jeans fortsätter att vara helrätt även i höst och gärna ackompanjerade med ett tufft läderskärp med gulddetaljer. Häftiga hoop earrings är också något som är tillbaka, och som säkerligen många kommer bära ute under kvällarna på konserter och fester i månens sken. Sedan är hösten inte komplett utan en riktigt mysig scarf att linda runt hals och axlar, en riktigt tjock och varm en som inte bara ser snygg ut till kappan men som också gör det den ska, nämligen värma riktigt ordentligt när höstvinden viner och tar tag i dig.