Modeveckorna över världen har varit i full fart och det har presenterats en hel del toppar och en hel del dalar – och nu senast i augusti var det Stockholm och Köpenhamn som höll varsin modevecka med catwalk, men nu är man redan i fullgång att förbereda inför nästa säsongs mode!

mode fashion

På modeveckorna runt om i världen ser vi många snygga designer och kreationer, och i Danmark fick vi även se en hel del snygga balklänningar eller som danskarna själva skulle säga ”mange stilfulde gallakjoler”. Men nu är modeveckan där dock över och man har redan börjat förbereda inför kommande modevecka som går av stapeln februari 2016 som väntas bli ännu mer spektakulär en den som precis passerat. Vilket man kan läsa mer om på danska modeveckans hemsida som är Copenhagenfashionweek.com eller på deras egna Facebook-sida. Likaså är även Stockholms modevecka över, men innan modeshowerna var till ända passade flertalet tidningar på att ta sig backstage för att få lite tips och goda råd från stylisterna och tidningen Damernas värld lyckades ta reda på deras allra bästa tips och hemligheter:

  • Stärkelsespray – gör kläderna lite stelare än vanligt vilket gör att de håller formen på ett bra och snyggt sätt.
  • Klädrollers – får kläder att se lyxigare ut när de är fria från hårstrån och damm.
  • Perfekt hår – undvik för tunga hårprodukter såsom oljor och serum för att få glans, hitta istället en produkt som fungerar för din hårtyp och var noga i grundarbetet med schampo och balsam också passar din hårtyp
  • Makeup bas – använd en bas som ger lyster och lägg även fuktkräm för finaste resultat, det är dessutom bättre för hyn.
  • Krämrouge – applicera med borste för att få ett naturligare resultat än vad du får med puderprodukter.
  • Håll kläder och skor på plats – ett knep för att få kläderna att stanna där de ska stavas dubbelhäftande tejp och det kan man även sätta i skorna för att hålla fötterna på plats för att undvika skavsår när fötterna blir varma.