En av mina närmaste vänner har alltid drömt om att få barn, men hon har inte hittat någon partner att skaffa barn med ännu. Hon kände för några månader sedan att det fick vara nog, och hon började kolla vilka möjligheter hon hade för att skaffa barn ändå.

Som så många andra valde hon att åka till Danmark för att få en fertilitetsbehandling, och några veckor senare fick hon den goda nyheten att hon var gravid! En del i vår bekantskapskrets var kritiska till hennes val med anonym spermadonator men jag tycker hon gjort helt rätt val, och jag vet att hon kommer bli en grym mamma!

Jag kände att jag verkligen ville ge henne några speciella saker inför hennes barns ankomst. Det är nu några veckor kvar till förlossning och jag började redan för nån månad sen med att surfa in till shoppen på Allt för föräldrar för att köpa lite smått och gott till hennes barn. Hon har valt att inte ta reda på vilket kön barnet har men jag har inte alls tyckt det varit ett problem när jag köpt barnkläder. Herregud det är ett litet barn, varför ska det spela någon roll vilken färg hen har på sig? Jag har köpt lite smått och gott som kommer passa barnet utmärkt, och jag är övertygad om att ingen bebis blir förvirrad för att den inte har rosa eller blått på sig.

Vi gick också ihop några vänner och köpte en bilbarnstol till vår vän, eftersom det är en lite större present var det väldigt bra att vi gick ihop när vi skulle köpa den. Hon har blivit så otroligt glad för allt hon fått, och vi längtar alla tills hennes lilla barn kommer ut!