I dagens samhälle har vi ett stort behov av att se unga ut. Därför är det allt fler som injicerar ansiktet med fillers för att släta ut rynkorna. Men det finns andra sätt att få huden att se yngre ut, till exempel genom att behandla den med nålar och äta vissa typer av livsmedel.

5134859-face-and-hands-of-beautiful-woman

När rynkkrämerna inte gör jobbet och operationsbordet känns lite väl drastiskt är det många som väljer fillers för att bli av med sina rynkor. På grund av detta har allt fler kosmetologer som erbjuder sådana här typer av injektioner etablerat sig på marknaden. Fillers består av hyaluronsyra som finns naturligt i våra kroppar. Syran blandas med andra ämnen för att sedan injiceras under huden som en utfyllnad för att jämna ut rynkorna och se yngre ut. Läs mer.

En roller med nålar

Men för att se yngre ut behöver man faktiskt inte ta till så drastiska metoder som att injicera ämnen i kroppen. Det finns andra knep man kan ta till för att få huden att se sådär spänstig och ung ut. Ett exempel är att använda sig av en så kallad Dermaroller. Den här rollern är utrustad med små nålar som ”punkterar” huden och gör att det produceras ny hud samt att produktionen av kollagen i huden ökar. Det finns flera olika varianter på den här rollern och den går att köpa på flera ställen, exempelvis på http://www.swisslux.se/products/dermaroller-starter.

Ät dig till yngre hud

Den som vill få en föryngrad hud utan att behöva ta till några sprutor eller rollers, utan bara vill ha något helt naturligt, kan lägga om sin kost. Enligt SvD finns nämligen ett antal livsmedel som gör huden smidig och som ger fin lyster. Några exempel på livsmedel som gör underverk för huden är paprika, valnötter, grönkål, te och choklad.