Äntligen är våren kommen och snart är det dags att överge tjocka jeans och stickade strumpbyxor för skira och tunna sommarkläder. Såhär förbereder du dig bäst för säsongen.

 

woman-legs-relaxation-beautyEnligt Dagens nyheter är det inte längre tabu med skönhetsingrepp, tvärtom tyder snarare olika skönhetsbehandlingar som tandblekning, laserbehandlingar, hudföryngringar och att fixa ögonfransarna på en investering i den egna kroppen. Att vilja fixa sig blir allt vanligare och hela en tredjedel av svenska folket kan enligt en undersökning tänka sig att göra någon form av behandling.

 

Tips för vårfräscha ben och fötter

 

  • Raka benen. Hår på benen är fullt naturligt, och upp till var och en om man vill ha. Dock kan släta ben göra att vissa känner sig snygga och fräscha. Ett misstag många gör är att börja rakningen direkt i duschen. Vänta istället tills huden mjukats upp av värmen, peela och använd en rakhyvel som glider lätt. Raka nerifrån och upp, och glöm inte att återfukta. För den som vill bli kvitt behåringen permanent finns även effektiv hårborttagning med laser att tillgå.
  • Få färg på huden. Att pressa är farligt och solariets tid lämnar vi åt det glada 80-talet. Att få färg på benen går både snabbt och enkelt, och det finns en uppsjö av BUS-produkter på marknaden. Även här gäller det att förbereda huden med peeling och fukt. Smörj sedan in ett tunt lager och låt torka. Ett tips är att smörja sig på kvällen innan läggdags, och att duscha bort den överflödiga färgen morgonen efter. Metromode har en lista över årets bästa BUS-produkter, som ger snygga och hållbara fejkbrännor.
  • Glöm inte fötterna. Efter en lång vinter instängda i tjocka kängor mår fötterna bra av lite omsorg. Börja med ett fotbad för att mjuka upp huden. För bäst effekt bör man värma upp badvattnet till 38 grader och sitta i minst tio minuter, så att fötterna lättare går att skrubba. När du torkat fötterna kan du gå på med fotfil, klippa och polera naglarna för att avsluta med att smörja in fötterna med en fet kräm. Ett tips är att använda den släta sidan på fotfilen och fila in krämen, skriver Aftonbladet. På så sätt måste huden ta in fukten.