KroppsidealNågot som är väldigt tråkigt och negativt i dagens samhälle tycker jag är den ständiga vikthetsen. Aldrig kan vi gå någonstans utan att löpsedlarna skriker till oss hur vi ska gå ner fem kilo på tre veckor, hur vi ska få den snyggaste beachmagen eller hur vi får bukt med de här ihärdiga kärlekshandtagen.

Följaktligen får fler och fler ätstörningar eller har en negativ syn på sin egen kropp, och tycker att de är värda mindre för att de väger mer. Över allt ser vi photoshoppade pinnsmala modeller som sätter ribban för vårt utseende på ett fullkomligt orealistiskt sätt. Det har till och med gått så långt att en modeagentur hittades utanför en anorexiklinik, där de försökte värva nya modeller. Läs mer om det i Svenska Dagbladet här. Det säger lite om hur sjukt samhället är idag.

Det kan vara svårt med självförtroendet och självkänslan när man är överviktig, men det behöver inte vara så. Givetvis är det viktigt att ta hand om sin hälsa, men att vara rundare än andra betyder inte att man per automatik är mer ohälsosam än någon annan, det handlar om mer än vad blotta ögat kan se. Många större kvinnor försöker dölja sina kroppar, men i stället borde de klä sig på ett sådant sätt att de känner sig vackra, snarare än att gömma sig i tält. En bra start är att hitta snygga underkläder XXL, för att sedan bygga upp klädstilen med kläder som passar ens kurviga figur. Att känna sig snygg gör all skillnad i världen, och ingen ska skämmas över sin kropp!