Sitter makten i kläderna, och kan man verkligen vara sig själv om man inte riktigt har någon egen stil? Nej och nej på dessa frågor. Mycket sitter i kläderna och man kan absolut känna mer makt och med det få ett större självförtroende. Men, det är inte så enkelt att vi med snygga kläder får per automatik mer makt. Om det skulle vara så enkelt skulle alla vandra runt och glänsa och äga världen. Och det finns nog fler människor som anser att de inte har någon stil som utmärker sig. Men, det är lätt att göra något åt, och som det är värt det!

Att klä sig rätt

Hur börjar man då att klä sig rätt? Ett första steg är inspiration, och det kan du enkelt få genom att surfa in på Stylepit eller någon annan modesajt där du kan köpa kläder. Då kan du se utbudet och vad du tycker är snyggt. Men sedan handlar det om att du ska kunna matcha detta så det passar ihop. Och för att få till din stil så gäller det att du är säker i dina kläder för annars kommer du inte kunna bära upp dem och då aldrig kunna få en klädstil som passar dig. Ett annat tips är att slå på dumburken och kolla på det stora utbudet som nu finns av modeprogram. Allt från Top Model till program som riktar sig till mode och Sverige. Ett riktigt bra program är då Von Svenssons kläder. Just denna serie utgår från att se till vad svenskarna har på sig och varför vi har på oss det. Och om just kläder och mode säger den ena programledare Karin Winther följande:

”Kläder och mode har ett rätt taskigt varumärke skulle jag säga. Det uppfattas som yta, shopping och konsumtion. Det är så extremt mycket fokus på det vilket jag tycker är tråkigt för det här är ett djupt fascinerande ämne som handlar om allt från social status, kön och genus till historia, sexualitet, religion, makt, ekonomi och politik.” (läs mer här)