Egentligen har inte långa naglar en favorit, varken på mig själv eller på andra. Jag har helt enkelt helst velat lägga pengarna på annat, som ännu en vippig pastellfärgad klänning som hittats på second hand eller ett par snygga skor till helgens träff med favorit tjejerna. Men snygga naglar är ju faktiskt inte synonymt med just långa naglar. Snygga naglar behöver inte heller nödvändigtvis betyda fransk manikyr, om man inte känner att det passar ens stil. Det går helt enkelt att få snygga naglar i sin helt egna stil, om man vet var man ska leta för lite inspiration.

Än inspirationskälla för min del är Mad Men-stilen, om ni känner igen den serien. Kvinnorna är kvinnliga med vackra former och kläder som förstärker det typiskt kvinnliga. Naglarna är klassiskt röda och sminkningen relativt diskret där även läpparna ofta står i fokus och är klassiskt röda. Ofta mer runda eller klassiskt formade än de fyrkantiga naglarna som man är van att se.  Tänk helt enkelt amerikanskt 50-tal med hemmafru-idealet. Skillnaden med dagens tappning är att kvinnorna tar för sig och stilen kan på många sätt signalera makt.

En annan inspirationskälla när det gäller naglarna och manikyr är faktiskt Lady Gaga. Hon visar på att man kan göra precis som man själv känner för. Det finns inga ramar som man måste anpassa sig till. Även om Lady Gagas extrema stil kanske inte är så anpassad för en vanlig vardag, kan man låta sig inspireras och hämta detaljer från henne som passar in i ens egen vardag.