M som i Mode, Mat och Milano. M som i Mmmmmm helt enkelt! Milano är den stad där alla kan trivas: de små barnen kan käka glass och de äldre kan shoppa loss, äta pizza fungi (svamp) och njuta av ett fantastiskt klimat och vacker omgivning med spännande kulturliv.

Jag har varit i Milano inte bara en, två utan tre gånger. Och det fantastiska är att jag blir lika kär och förvånad över denna fantastiska stad som verkligen inte gör någon besviken. Här kommer några snabba punkter du borde bocka av och här kan du läsa en spännande artikel om Milano.

  • Leonardo da Vincis ”nattvarden” – målningen är målad på väggen på ett kloster där han testade en ny teknik genom att gå från al fresco till al secco.
  • Operahuset ” La Scala”
  •  Domhyrkan – Lite kuriosa bakom bygget av Domkyrkan är att i Milano finns det även fantastiska kanaler med mysiga områden.  I detta kanalsystem hade Leonardo ett finger med i spelet då han ville frakta det tunga materialet för bygget av Domyrkan.
  • Gallerian som inte bara rymmer lyxbutiker och restauranger utan även vacker arkitektur och målningar. I denna galleria finns det även en myt som säger att du ska ställa dig vid den stora kupolen och blicka ner mot golvet för att där finna marmormosaik som är avbildad av de fyra stadsvapen och på den bild som är Turins som består av en Oxe ska du sätta ner foten eller klacken på Oxen eller helst testiklarna och sedan rotera tre varv. (Det gjorde jag och med tanke på att jag nu är lyckligt kär så kan man undra om den där sägnen kanske stämmer)

Hemma i Svedala

Visst, jag älskar Italien, men tyvärr så älskar inte min plånbok landet lika mycket som jag och gör så jag inte kan åka dit så ofta. För alla er som har samma problem som mig (lyxproblem) kan jag rekommendera www.gratislandet.se där du shoppa loss så både du och plånboken blir nöjda. Det var bara för några dagar sedan jag hittade denna fantastiska sajt och som jag blivit helt beroende av. Med rabatter från Zalando, Ellos eller på massor av hotell kan vem som hels leva glamliv. Big like!