Det är inte bara Lucia och Tomten som kommer varje vinter. Det är även den där fruktansvärda klådan, torrheten och de små utslagens säsong. Det finns inget som irriterar så mycket som detta. Lyckligtvis finns det räddning.

Du blir torr, skrovlig, dina ögon rinner i kylan. Immunförsvaret försämras och du ser ut som prickig korv i ansiktet. Ja precis, det är vinter. Bästa tipset den här gången blir att skippa alla huskurer och vända dig till proffsen. På Hudoteket hittar du terapeuter i hudvård och certifierade hudprodukter som kommer vara din räddning i vinter. Det finns allt från mineralprodukter till behandlingar.

Varför blir det så illa?

För det första eftersom snön tenderar smälta, gruset och sanden och saltet smutsar ner dina skor och ditt hem. När det blir vinter utmanas hela din naturliga återfuktningsbalans i ansiktet och på kroppen och de lager av celler som skyddar din kropp rubbas, skriver Nyheter24.se. Om det inte är ansiktet så är det definitivt dina händer som börjar göra sin påminda. Läs om hur du ska hålla dem i schack här!

För det andra är det mycket temperaturväxlingar på vintern. Både i vädret själv; enda dagen är det snöstorm och andra dagen är det nio plus grader. Dessutom är det stora skillnader på ute och innetemperaturen, vilket gör att din hud har svårt att hitta balans. Ett tips är därför att inte ta för varma duschar, skriver Aftonbladet.se. Det är frestande att kliva in i duschen när du kommer ut från det ruggiga vädret. Tyvärr innebär det faktiskt ännu mer katastrof för din hy. Om du ska duscha rekommenderas du istället att göra det när du inte har varit ute kylan på ett tag. Tumregeln är att undvika och jäma ut temperaturväxlingar – och hitta bra hudvård som passar för just din hudtyp.