Kontaktlinser betraktar en del som ett enkelt och ganska billigt sätt att gå från töntig till häftig.

Men då har de missat en hel del. En del säger att det är tack vare Bill Gates som det blivit häftigt att vara nörd. Jag tror inte att det har med honom att göra. Istället tror jag att den dummaste tiden är förbi. Nuförtiden vill folk vara smarta, se smarta ut och umgås med andra människor som också är smarta, eller åtminstone inte ser dumma ut. Att ha glasögon kan därför vara ett sätt att få nya kompisar, och framstå som intressant. Det är ju aldrig fel.

Sen måste man tänka på vilken typ av glasögon man ska ha. Pilotbrillor är helt ute, det finns det ju t.o.m. politiker som har! Om man är tjej, eller betraktar sig som det, så är det helt klart stora, runda stålbågade glasögon som gäller. Nästan, men bara nästan, som en skämtversion av John Lennon. De har inte slagit igenom hos den breda massan än, men de kommer, var så säker. Vill du vara lite cutting edge så kan du skaffa ett par redan nu, bor du i en liten stad och inte vill sticka ut för mycket så kan det vara läge att vänta.

På killfronten är det lite mera blandat. Har du råd, så skaffa ett par Moscot, såna som Johnny Depp har på många bilder. Lemtosh heter modellen. Runda hornbågade glasögon kommer också att funka ett tag till, i alla fall om du kör en mer ”dressad” stil.