Streetwear är en av de stora influenserna I modevärlden over huvud taget, och har varit det sedan 40-talet, ja kanske ännu längre. Idag handlar streetwear framför allt om hoodies, jeans, sneakers och annat som influeras av hip hop och sport, men allting kan egentligen bli streetwear, om det bärs med rätt attityd. För den som bor i Pajala, Kisa eller Vittskövle kan det ju kännas lite trist med allt häftigt som finns att köpa i butikerna i Stockholm, Göteborg och Malmö, och kanske i typ Umeå och Jönköping också, men det finns en lösning: köp streetwear online.

En av mina personliga favoriter är TS.com, som bl.a. har ett stort utbud av kepsar. Det mesta hos dem är inte särskilt dyrt heller. Just nu har de bl.a. kepsar med Turtles-, Ghostbusters- och Spongebob Squarepants-motiv. Det känns som en frisk fläkt, och inte lika ”hårt” som mycket annan streetwear, även om sånt naturligtvis också har sin charm.

Vill man ha lite dyrare och exklusivare streetwear finns det också ett helt gäng affärer av olika slag. Det brukar länkas till dem på modebloggar. För kill- och unisexstreetwear kan man börja på Selectism och Hypebeast, och klicka sig vidare därifrån. För tjejig streetwear är det lite svårare, där gör man bäst i att kolla in killarnas kläder och sen googla. Det är i alla fall så jag brukar göra.