Att shoppa online är förenat med en hel del fördelar såsom att det blir billigare, finns större utbud och att man slipper trängas med andra kunder i butiken för att bara nämna några – och söker man billiga varor är Black Friday en riktigt bra shoppingdag!

shoppa online tangentbortVill man shoppa kläder är det smartast att göra detta online då det både är smidigare och kan bli rejält mycket billigare, speciellt om man exempelvis hittar en Zalando rabatt som passar vad man är sugen att handla eller om man hittar smarta rabattkoder att shoppa med. Men var inte för snabb på tangenterna snart drar Black Friday igång. I USA väntas amerikanerna under denna tillställning exempelvis julshoppa för 600 miljarder, det rapporterar Svenska Dagbladet, och det är inte så konstigt. Black Friday är nämligen i USA en riktig readag som av gammal tradition inträffar klämdagen efter Thanksgiving, och novembers lönehelg, skriver Göteborgs Posten. Här i Sverige är detta dock något som kommit att bli ett e-handelsfenomen, så om du är på väg att shoppa kläder – vänta tills fredag, då kommer majoriteten av webbshoppar rea ut tusentals varor. Men kom ihåg att rean bara håller igång under ett dygn, så det gäller att vara ute i god tid och inte vela – annars kan du gå miste om produkten du spanat in då fler än du väntat just på denna dag att shoppa loss.

Största e-handelsdagen i fjol

Här i Sverige är det främst e-handlarna som drar utvecklingen av Black Friday framåt och i fjol gjorde detta att just Black Friday-dagen blev den största e-handelsdagen också här. Det skriver Dagens Handel som också uppskattar att den totala försäljningen blev omkring 2 miljarder kronor – bara på enda dag. Och det kanske inte är så konstigt med tanke på att onlineförsäljningen också ökade med 50 procent vid jämförelse med samma datum och dag år 2013 – något som man tror kommer öka ytterligare i år vilket kommer göra just Black Friday till den största dagen för e-handel under hela julhandeln.